woensdag 13 oktober 2010

Vangnet voor handbogen en kruisbogen

Bij het schieten met een handboog en/of kruisboog staat veiligheid voorop. Naast de standaard veiligheidsregels is een vangnet van groot belang om afgedwaalde pijlen van de handboog op te vangen. Niet alleen worden de pijlen door dit vangnet beter beschermd tegen slijtage maar ook ongelukken worden hiermee voorkomen.
Op de boogvereniging  waar wij schieten hangen standaard vangnetten voor boogschieten. In principe zijn deze sterk genoeg voor het schieten met een handboog.
Voor het schieten met een kruisboog adviseren wij wel om een extra sterk vangnet aan te schaffen. De pijlen van een zware kruisboog van bijvoorbeeld 150 lbs (150 pond / 150 Engelse ponden) zal op korte afstand ook nog door dit vangnet heen gaan; opgepast dus!
Het vangnet kan gespannen worden door middel van staalabels. Het beste is als er achter het vangnet een vrije ruimte van ongeveer één meter zit; zo kan de klap van de pijlen van de kruisboog of handboog worden opgevangen en slaat de pijl als het ware ‘dood’.
OutdoorPro (zie link onderaan deze pagina) verkoop standaard – en extra sterk vangnet in de kleuren wit en groen. Geadviseerd wordt om ongeveer 2 – 2.5 meter vangnet per situatie aan te houden.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten