vrijdag 8 oktober 2010

Boogschieten

Boogschieten is een tak van sport die vroeger al volop werd beoefend..Wie kent er immers Robin Hood niet!?

Zoals dat met alles gaat is ook de boogsport van tegenwoordig enorm 'geïndustrialiseerd'. Voor ik hierover verder ga, is het belangrijk te weten dat 'boogschieten' te onder te verdelen is in;

- kruisboogschieten
- handboogschieten

In deze blog wil ik wat meer info geven voor degenen die een begin willen maken met het steeds populairder wordende handboogschieten.

Bij het handboogschieten zijn er 3 verschillende soorten bogen;

Longbow bogen












Compound bogen














Recurvebogen



De laatste boog die is afgebeeld is de recurveboog van Samick Polaris. Dit is een boog die veel gebruikt wordt door beginners. dit is tevens een boog die zeer geschikt is voor gebruik met groepen; de prijs / kwaliteitsverhouding is zeer gunstig; het is een robuuste boog van degelijk materiaal voor een zeer aantrekkelijke prijs. Voordeel van deze boog is, dat er eenvoudig 'zwaardere latten' op zijn te bevestigen. Wanneer je een Samick Polaris handboog zou aanschaffen en na een tijdje toe bent aan wat 'zwaarder geschut' , is deze boog eenvoudig en voordelig om te bouwen. De Samick Polaris handboog kun je online kopen bij OutdoorPro (klik hier voor een directe link).

Natuurlijk ben je met alleen een boog nog niet klaar. Denk aan de basistechnieken, veiligheid, pijlen, pezen, doelen om op te schieten, enzovoorts. Daarover de volgende keer meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten