maandag 11 oktober 2010

Doelpakken voor boogschieten

Voor het boogschieten zijn verschillende doelpakken. Een doelpak is een doel om op te schieten waar de pijl door wordt opgevangen. Vaak zijn deze van (geperst) stro of van multifoam. Graag wil ik jullie e.e.a. vertellen over de verschillende soorten.
Doelpak stro voor handboogschieten
Ideaal voor beginners; een vrij eenvoudig doelpak van stro, licht gewicht en makkelijk hanteerbaar. Wanneer er echter met veel kracht wordt geschoten door bijvoorbeeld een geoefende boogschieter of met een kruisboog biedt dit doelpak van stro niet voldoende weerstand. Beter zou dan een doelpak van Multifoam zijn of een Strawtec.
Multifoam doelpak voor handboog en kruisboog
Een lichtgewicht, duurzaam doelpak van kunststof. Dit doelpak is zowel geschikt voor het schieten met een handboog als met een kruisboog, al zouden wij voor een zware kruisboog een doelpak met geperst stro zoals een Strawtek adviseren.
Strawtec doelpak van geperst stro voor handboog en kruisboogEen strawtec doelpak is een zwaar maar zeer robuust doelpak van geperst stro. Deze doelpakken vangen met gemak zware klappen op en zijn dus ook geschikt voor het schieten met zware kruisbogen.  Nadeel van deze doelpakken ten op zichte van het doelpak van multifoam is het gewicht (waardoor minder makkelijk hanteerbaar) en de weersbestendigheid; doelpakken van stro kunnen niet buiten blijven staan omdat ze dan mogelijk kunnen gaan rotten.  Het multifoam doelpak is hiervoor beter geschikt, al kun je beter je doelpak altijd binnen bewaren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten